LexNow

LexNow is een een juridische databank waar je boeken en tijdschriften van verschillende uitgevers vindt, naast wetgeving en rechtspraak. De databank bevat publicaties van onder meer Anthemis, die Keure/la Charte, Boom Juridisch Antwerpen, Edi.Pro, LeA Uitgevers, Legitech, Politeia en Story Publishers. 

Zoekopdrachten

Via 'Zoeken' bovenaan kan je een een nieuwe zoekopdracht beginnen. LexNow zal automatisch suggesties van gerelateerde of specifiekere trefwoorden doen wanneer je een trefwoord ingeeft. Die kunnen je helpen je zoekopdracht verder te verfijnen. In de resultatenlijst kan je filteren op type bron (wetgeving, rechtspraak of rechtsleer), rechtstak, taal, rechtsniveau en datum. Per brontype zijn er nog eens extra filters die je kan gebruiken.

Via 'Bibliotheek' bovenaan kan je in de catalogus zoeken naar specifieke publicaties. Via de zoekbalk kan je dan trefwoorden ingeven, of de filters gebruiken om je zoekresultaten te verfijnen. Let wel op: je doorzoekt dan enkel titels van publicaties, niet de volledige inhoud.

Tips

  • Je kan alle hoofdstukken uit boeken en artikels uit tijdschriften downloaden en afdrukken.
  • Wanneer je een document aan het bekijken bent, kan je het doorzoeken via de knop 'Zoeken in het document', onderaan in de balk rechts van het document.
  • Je kan verschillende versies van wetgeving bekijken door de datum van de versie van toepassing te wijzigen.
  • LexNow is voorlopig enkel on campus beschikbaar.

Meer tips

Vertaalde tips


Laatst aangepast 15 december 2023 15:00