Strada lex (juridische databank van Larcier)

Strada Lex is de juridische databank van Larcier. Deze databank is zowel in het Nederlands, Frans als Engels beschikbaar. Hier vind je wetgeving, rechtspraak alsook de tijdschriften van de uitgevers Larcier en Bruylant waarop UGent een abonnement heeft. Op de boekenplank vind je ook de digitale versie van de monografiën die door UGent werden aangekocht. De digitale versie van het Répertoire Notarial vind je dan weer terug onder het tabje Encyclopedie.

Omwille van COVID-19 is deze databank tijdelijk ook off-campus raadpleegbaar.

Zoekopdrachten

Via de zoekbalk bovenaan doorzoek je de volledige inhoud van de databank. Je kan via de categorieën boven de zoekbalk je zoekopdracht meteen beperken tot een type publicatie. Wanneer je een trefwoord intikt, zal Strada Lex automatisch suggesties doen voor gerelateerde of specifiekere trefwoorden die je kunnen helpen je zoekopdracht verfijnen. Via het tandwiel rechts in de zoekbalk ga je direct naar de geavanceerde zoekopties. Met de filters onder de zoekbalk kan je meteen filteren op o.a. rechtstak, datum, rechtsgebied en taal.

Via Verkennen bovenaan kan je bladeren in de structuur op basis van type bronnen om een specifieke publicatie te vinden.

Tips

  • Filter je resultaten op Enkel mijn abonnementen om te zoeken in bronnen waar je via UGent toegang tot hebt.
  • Tijdens het lezen van een tekst kan je via Gerelateerde documenten bovenaan links vinden naar documenten die verband houden met de tekst die je aan het lezen bent.
  • Je kan verschillende versies van wetgeving met elkaar vergelijken via de tijdslijn wanneer je een wettekst raadpleegt.
  • Boeken die minder dan 3 jaar geleden gepubliceerd zijn, kan je niet downloaden of afdrukken. Er zijn geen beperkingen voor tijdschriften en boeken ouder dan 3 jaar.
  • Klik hier voor een snelle rondleiding op het platform. Meer uitgebreide informatie over het zoeken, geavanceerde zoekopdrachten en je zoekopdracht verfijnen zijn eveneens beschikbaar.

Meer tips

Vertaalde tips


Laatst aangepast 23 februari 2023 09:50