Jura (juridische databank Kluwer)

In Jura, de virtuele juridische bibliotheek van Kluwer, vind je zowel Belgische als internationale wetgeving en rechtspraak. Je vindt er ook de fulltext van heel wat Belgische juridische tijdschriften en publicaties. Ook een aantal verzamelwerken en modellen en de Artikelsgewijze Commentaren vind je hier terug. Jura is zowel in het Nederlands als in het Frans beschikbaar. 

Omwille van COVID-19 is deze databank tijdelijk ook off-campus raadpleegbaar.

Zoekopdrachten

Je kan de zoekbalk bovenaan gebruiken om een zoekopdracht te beginnen. In de zoekbalk zelf kan je al filteren op informatiesoort en rechtstak om je zoekopdracht te verfijnen. In de resultatenlijst kan je verder filteren op classificatie (met een heel fijnmazige onderverdeling van trefwoorden), auteur, tijdschrift of boek. Per informatiesoort (wetgeving, rechtspraak, rechtsleer, modellen, nieuws) zijn er specifieke filters die je kan gebruiken om de resultaten te verfijnen.

De specifieke trefwoorden die bij een item horen, zullen bij het overzicht van dat item aan de linkerkant getoond worden. Die kan je nadien gebruiken voor verdere zoekopdrachten.

Je kan eenvoudig zoeken op de datum van een uitspraak in de zoekbalk om te vinden wat je zoekt.

Tips

  • Alle documenten waar je toegang tot hebt via UGent, kan je downloaden en afdrukken.
  • Wetten kan je vergelijken met eerdere versies. Beide teksten worden dan naast elkaar getoond en de verschillen worden aangeduid.
  • Bij Gerelateerde documenten onderaan de pagina van een item vind je nuttige links naar andere documenten die relevant kunnen zijn (bv. de link naar een specifieke uitspraak die becommentarieerd wordt in een artikel). 

 

 

Meer tips

Vertaalde tips


Laatst aangepast 22 februari 2023 16:25