Westlaw

Westlaw is een juridische databank van Thomson Reuters met een focus op de Verenigde Staten, maar ook een selectie internationale materialen. Het bevat naast een uitgebreide verzameling Amerikaanse rechtspraak (op federaal en staatsniveau) ook een grote hoeveelheid secundaire bronnen over een 30-tal onderwerpen. De internationale materialen hebben betrekking op de Europese Unie en een aantal 'common law' landen zoals Canada en Australië.: tijdschriften, rechtspraak,  wetgeving, enz.

Zoekopdrachten

Via de zoekbalk bovenaan kan je trefwoorden ingeven om te beginnen zoeken in Westlaw. Let er hierbij wel op dat je in de juiste bronnen zoekt. Via "All Content" zoek je in de VS-bronnen, via 'International Materials' zoek je in de overige internationale bronnen. Zoek je binnen de bronnen van de VS, dan kan je ervoor kiezen om alles te doorzoeken ('All State & Federal' rechts naast de zoekbalk) of een specifieke selectie van staten of federale bronnen te maken.
Bij het ingeven van trefwoorden in de zoekbalk zal Westlaw automatisch eventuele bronnen met die naam of vaak geraadpleegde resultaten suggereren.

De 'Overview' van resultaten die je krijgt na het zoeken op een trefwoord is een selectie van 10 bronnen. Filter links op type bron of 'All results' voor meer zoekresultaten. Eens je dat gedaan hebt kan je verder filteren (bv. op rechtsgebied, naam van de publicatie, enz.) of zoeken op trefwoorden in je zoekresultaten.

Een andere manier om specifieke zoekresultaten te vinden is door eerst te navigeren naar de (soort) bron waarin je geïnteresseerd bent en dan via de zoekbalk te zoeken. Om naar de navigatie binnen VS-bronnen te gaan, klik je 'Westlaw Classic' linksboven.

Tips

  • Op Westlaw vind je geen teksten in pdf die de lay-out van de originele printuitgave volgen. De paginering wordt wel aangeduid (in html en de pdf die je kan downloaden), maar de pdf is dus niet het originele gedrukte werk.
  • Meer informatie over het gebruik van Westlaw.

Meer tips

Vertaalde tips


Laatst aangepast 31 januari 2024 15:42