HeinOnline

HeinOnline

HeinOnline is een juridische databank met een groot aanbod aan Amerikaanse en internationale juridische tijdschriften, rechtspraak (voornamelijk VS en Canada) en andere specifieke juridische content zoals bijvoorbeeld Criminal Justice & Criminology, World Constitutions, etc.. Zo bevat de Law Journal Library meer dan 3100 volledig doorzoekbare Amerikaanse en internationale tijdschriften. Op hun homepagina zie je een overzicht van de content waar je via de UGent toegang tot hebt.

Zoekopdrachten

Via de zoekbalk bovenaan kan je trefwoorden ingeven om je zoekopdracht in HeinOnline te beginnen. Je kan je zoekopdracht laten lopen op alle bronnen, of je kan via de knop 'All Databases' rechts van de zoekbalk je opdracht beperkten tot specifieke sets van bronnen. Met de knop 'Advanced Search' onder de zoekbalk kan je geavanceerd en verfijnder zoeken. Op de resultatenpagina kan je met behulp van de filters links je zoekopdracht verder verfijnen.

Onder de zoekbalk kan je ook alle content op HeinOnline doorzoeken per categorie of databank.

PathFinder

In de Law Journal Library op HeinOnline kan je gebruik maken van PathFinder, een multi-level taxonomie van onderzoeksonderwerpen. Die geeft, op basis van onder meer machine learning, voor elk stuk individuele content in de databank een overzicht van specifieke onderwerpen. Dit maakt het mogelijk om gerichter te zoeken en gemakkelijker gerelateerde content te vinden die relevant is voor jouw zoekopdracht.

Tips

  • De Knowledge Base en Libguides heel wat informatie over het gebruik van HeinOnline.
  • Onderstaande video geeft een korte introductie tot onderzoek via HeinOnline. Op het Youtube-kanaal vind je video's over specifieke databanken, opnames van webinars, trainingsessies, etc.

 

Meer tips

Vertaalde tips


Laatst aangepast 31 januari 2024 15:35