Westlaw UK

Westlaw UK, een juridische databank van Thomson Reuters, verschaft toegang tot jurisprudentie, wetgeving, nieuws, juridische tijdschriften, commentaren, actuele waarschuwingen en juridisch materiaal van het Verenigd Koninkrijk. Daarnaast bevat ze ook een selectie materialen (bv. rechtspraak, wetgeving) gerelateerd aan de EU. In Westlaw UK worden eigenlijk een deel van de 'International Materials' uit de databank Westlaw (met specifieke betrekking op het VK en de EU) hernomen in een eigen interface.

Onder Westlaw Books vind je een selectie boeken, voornamelijk van de uitgever Sweet & Maxwell.

Zoekopdrachten

Via de zoekbalk bovenaan kan je met trefwoorden een zoekopdracht op Westlaw UK beginnen. Er zullen automatisch suggesties van publicaties, tijdschriften, gerelateerde zoektermen, enz. aangebracht worden. Onder de 'All content'-knop naast de zoekbalk kan je meteen filteren op type inhoud en onderwerp.

Bij het overzicht van je zoekresultaten kan je verder filteren op type inhoud, onderwerp, rechtsgebied en datum, of zoeken in je resultaten om je zoekopdracht te verfijnen.

Onder de zoekbalk op de startpagina kan je door de inhoud bladeren per topic. Bovenaan kan je direct naar een specifiek type inhoud (bv. tijdschriften) gaan.

Tips

Meer tips

Vertaalde tips


Laatst aangepast 31 januari 2024 15:45