UFORA: wetenschappelijke bronnen koppelen in een cursus
Het leerplatform van de UGent UFORA faciliteert het linken van wetenschappelijke bronnen per inhoud/(sub)module van een cursus.
Enkel cursusbeheerders en lesgevers kunnen aanpassingen doen aan een cursus en / of (sub)modules. Zij kunnen derden toestemming geven om dat ook te doen.
Hoe?
Stapsgewijs zelf koppelingen maken naar documenten/bestanden en webpagina's in UFORA.
Een koppeling in Ufora is eigenlijk niet meer dan een aanklikbaar stuk tekst dat de gebruiker doorverwijst naar een bepaalde webpagina, zoals bijvoorbeeld lib.ugent.be, biblio.ugent.be, een (e-)boek of (e-)journal, een databank, een Youtube filmpje welke stuk voor stuk de inhoud van een module kan verrijken en/of verduidelijken.
Stap per stap
- Ga naar Inhoud en klik vervolgens op een (sub)module.
- Klik op ‘Uploaden/maken’ en vervolgens op ‘Een koppeling maken’.
- Er zal een venster verschijnen waar je een titel en link kan invullen.
- Wanneer je op ‘maken’ klikt zal de koppeling in de submodule komen te staan.
- Nadien kan je indien je dat wenst nog een beschrijving en/of een beperking toevoegen. Dit laatste zal bepalen wanneer en welke studenten de koppeling zullen zien afhankelijk van de door jou aangegeven data en voorwaarden voor bekendmaking.
Indien je ‘als externe bron openen’ aanvinkt, zal de koppeling niet geopend worden als een venster in Ufora, maar de gebruiker doorverwijzen naar een venster buiten Ufora. De gebruikersvoortgang wordt dus niet bijgehouden.
Zo ziet het e-boek eruit in Ufora
Voor handleiding, tips en FAQ rond UFORA
https://www.ugent.be/intranet/nl/op-het-werk/ict/ufora
Bijlagen
Bronvermelding
https://www.ugent.be/intranet/nl/op-het-werk/ict/ufora
Laatst aangepast 4 augustus 2022 11:44