ACM digital library

De ACM Digital Library is een full-text databank op het gebied van informatica en informatietechnologie en omvat de volledige collectie van ACM's publicaties, waaronder tijdschriften, conferentieverslagen, tijdschriften, nieuwsbrieven en multimedia titels.

Toegang

Alle metadata in de ACM Digital Library zijn vrij en wereldwijd toegankelijk, inclusief samenvattingen, gerelateerde referenties, citatie- en gebruiksstatistieken en alle functionaliteiten en diensten. Naast de gratis artikelen zijn de full-text documenten toegankelijk via een abonnement. Via een UGent-account heb je toegang tot die full-text documenten. 

Zoekoperatoren

Met basic search kan je de zoekresultaten filteren nadat je de zoekopdracht hebt uitgevoerd. Advanced search stelt je in staat om meer gerichte zoekcriteria te kiezen voordat je een zoekopdracht uitvoert.

Advanced search: voeg zoveel zoektermen toe als je nodig hebt door op de + te klikken.

Om je opgeslagen zoekopdrachten op te slaan of te openen kan je inloggen of een gratis webaccount aanmaken.

Export

De bibliografische referenties in ACM Digital Library zijn in verschillende formaten te downloaden. Rechts onder de beschrijving van een artikel vind je een aantal mogelijkheden ('Get citation alerts', 'Save to binder', 'Export citation', ...). Klik op "Export citation" en kies het formaat van je voorkeur: BibTex, EndNote of ACM Ref.

Om een referentie naar EndNote te exporteren: selecteer een artikel. Ga naar 'Export citation' ("), selecteer 'EndNote'. Er wordt een venster geopend met de exportformaten, klik op 'Download'. Een pop-up verschijnt onderaan met de vraag of je de gevraagde informatie wil openen of opslaan, klik op 'Open'. Je referentie wordt nu opgeslagen in EndNote. Vergeet niet: om EndNote op Athena te kunnen gebruiken, moet je al je andere applicaties (browser, Word, ...) ook in Athena starten.

Alerts en bewaren van zoekopdrachten

Je kan instellen dat je een RSS of e-mailwaarschuwing ontvangt wanneer een nieuwe inhoudsopgave voor een bepaalde publicatie (tijdschrift, proceedings, ...) in de ACM Digital Library beschikbaar wordt gesteld. Daarvoor heb je een ACM-webaccount nodig. ACM-webaccounts zijn gratis en eenvoudig in te stellen. Om een webaccount aan te maken, klik je op de link Sign in, die zich op elke pagina rechtsboven bevindt.

Om je opgeslagen vragen op te slaan of te openen kan je ook je ACM-webaccount gebruiken.

Tips

Meer informatie: ACM DL Training en Contents of the Digital Library 

Meer informatie

lib.fea@ugent.be  

 

 

Meer tips

Vertaalde tips


Laatst aangepast 22 mei 2024 09:40