Kluwer Arbitration

Kluwer Arbitration is een online juridische databank van de uitgever Wolters Kluwer, specifiek gericht op de rechtsgebieden arbitrage en bemiddeling. Je vindt er een aantal tijdschriften en boeken over deze topics. Daarnaast kan je er ook andere content vinden: veel arbitrale vonnissen en zaken, een overzicht per land van bilaterale investeringsverdragen (vaak met volledige tekst), en een aantal multilaterale verdragen met volledige tekst.

Zoekopdrachten

Via de zoekbalk bovenaan kan je trefwoorden gebruiken om de inhoud van Kluwer Arbitration te doorzoeken. Je zal automatisch suggesties van gerelateerde trefwoorden en boeken krijgen. In de resultatenlijst kan je links nog filteren op publicatietype, auteur, land, titel van de publicatie, organisatie, partij, gerechtshof en tijd. Boven de resultatenlijst kan je ook nog filteren op type inhoud: commentaren, vonnissen en beslissingen, regelgeving, etc.

Via 'Books & Publications' bovenaan kan je rechtstreeks navigeren naar de publicatie (boek of tijdschrift) waarin je geïnteresseerd bent, of een overzicht van de nieuwste content op Kluwer Arbitration vinden.

Tips

  • Ga via 'Our Tools' bovenaan naar 'Awards' voor een overzicht van alle arbitrale vonnissen die opgenomen zijn in de databank. Op die pagina kan je zoeken op trefwoorden binnen de vonnissen, of filteren op allerhande criteria.
  • Via 'Our Tools' kan je ook een overzicht van bilaterale investeringsverdragen ('Bilateral Investment Treaties') per land vinden. Met de knop 'Multilateral Treaties' krijg je een lijst van een aantal multilaterale verdragen, met betrekking op investeringen of arbitrage.
  • Bij 'Our Tools' vind je onder 'Jurisdiction' ook een overzichtspagina van content per land. Dit kan een handig startpunt zijn als je geïnteresseerd bent in een specifiek land. 

Deze video geeft je een korte rondleiding op het platform.

Vertaalde tips


Laatst aangepast 27 juni 2023 13:53