Lexis 360 Intelligence

Lexis 360 Intelligence is een databank van LexisNexis voor Franse juridische bronnen. Het bevat juridische tijdschriften, encyclopedieën, rechtspraak en wet- en regelgeving (zowel Frans als Europees en internationaal). Onder 'Encyclopédies' vind je de 'JurisClasseurs', basiswerken voor het Franse recht. De 'Codes' bevatten up-to-date (becommentarieerde) wetgeving. De 'Synthèses' geven een introductie tot de stand van het recht in een bepaalde rechtstak.

Zoekopdrachten

Via de zoekbalk bovenaan kan je zoeken op bepaalde trefwoorden. Suggesties van inhoud en gerelateerde trefwoorden zullen automatisch gegeven worden. In de lijst met resultaten kan je filteren op type inhoud en op datum. Elk type inhoud heeft dan nog specifieke filters die je kan gebruiken om je resultaten verder te verfijnen. Je kan relevante resultaten opslaan door op het mapje naast de titel te klikken, of je zoekopdracht opslaan via de knop rechtsboven.

Vanop de startpagina kan je ook bladeren in de inhoud van de databank om direct naar een specifieke bron te navigeren.

Tips

  • In Lexis 360 Intelligence ben je persoonlijk ingelogd met je UGent-account, dus je kan zoekresultaten en zoekopdrachten opslaan in je persoonlijke bibliotheek.
  • Via de knop 'Notifications' rechtsboven kan je je abonneren op wat voor jou relevant is, om zo op de hoogte te blijven van de meest recente inhoud in dat gebied.

Meer informatie over het gebruik van Lexis 360 Intelligence.

Meer tips

Vertaalde tips


Laatst aangepast 13 maart 2024 13:25