Zoeken naar bronnen : Architectuurontwerp I (Bachelor 1)

Wat zoek je?

  • Projectbeschrijvingen
  • Plannen
  • Snedes
  • Foto's

Hoe vind je ze?

Er zijn een aantal go-to tijdschriften waarin je heel snel de verschillende bronnen van projecten kan terugvinden, de belangrijkste zijn: 

Internationaal:

België / Nederland:

 

Projectbeschrijvingen vind je ook terug in boeken, vaak in monografieën van of over architecten. In de FEA-bibliotheek staan deze werken op de planken met rubrieknummer 72.03.7: hier vind je boeken over hedendaagse architectuur (vanaf 1968).

Andere boeken die van nut kunnen zijn in je zoektocht, vind je onder rubriek 725 = openbare, civiele, commerciële, industriële gebouwen, seculiere architectuur in het algemeen.

Ook rubriek 728 is interessant, hieronder worden boeken over huisvesting en woningen in het algemeen verzameld.

 

Waar vind je ze?

Voor de opdrachten van het vak Architectuurontwerp I is de FEA-bibliotheek het start- en eindpunt: alles wat je nodig hebt, zal je hier terugvinden. Zoals hierboven vermeld, zijn vooral de rubrieken 72.03.7, 725 en 728 interessant voor dit vak. 

Naast de FEA-bibliotheek is ook De Krook een locatie die interessant kan zijn voor dit vak. Het gebeurt dat een referentiewerk is uitgeleend in de FEA-bibliotheek, in dat geval vind je het vaak nog terug in de Krook. 

 


Laatst aangepast 16 november 2023 11:26