Oxford Reference Online. Premium Collection

De Oxford Reference Online. Premium Collection databank bevat 2 miljoen lemma's uit naslagwerken zoals de Oxford University Press’s Dictionaries, Companions en Encyclopedias uit 25 verschillende onderwerpsgebieden. Je kan er tijdslijnen in terugvinden, citaten, een Engels beeldwoordenboek en vertalende woordenboeken zoals Iers-Engels en Welsh-Engels.

Je kan in het zoekvenster (een) zoekterm(en) ingeven, eventueel beperkt tot bepaalde specialisaties of je kan grasduinen in een onderwerpsgebied.

Binnen een onderwerpsgebied kan je nakijken welke naslagwerken voor handen zijn door links in de balk Subject open te klikken en het onderwerp naar keuze te selecteren.

Toegang

Deze databank is volledig toegankelijk binnen het UGent-netwerk. Sommige delen (zoals het Engels woordenboek en vertalende woordenboeken Spaans-Engels) zijn ook vrij te gebruiken.

Zoekoperatoren

  • Plaats zoektermen die je wil samenhouden tussen aanhalingstekens
  • Je kan de Booleaanse operatoren AND OR NOT gebruiken
  • * vervangt 0, 1 of meerdere letters

Export

Via het potloodje bovenaan kan je een copy/paste citatie genereren in MLA, APA, Chicago of AMA of het bestand downloaden voor Endnote of Zotero.

De Zotero browserconnector kan je ook gebruiken om bronnen aan je referentiebibliotheek toe te voegen.

Alerts & bewaren van zoekopdrachten

Je kan entries opslaan, tags aanmaken & annoteren (hiervoor de tekst highlighten en daarna de muis loslaten). Dan dien je wel een account aan te maken. Je kan annotaties delen met andere gebruikers (die ook een account hebben).

Meer informatie

Op de Help-pagina vind je naast uitgebreide informatie over zoeken in de Oxford Reference Online ook een tutorial (Take a Tour) over hoe je het naslagwerk kan gebruiken.

 

Bronvermelding

 

 


Laatst aangepast 14 februari 2024 17:12