ACL Anthology

ACL Anthology is een digitaal archief verbonden met de Association for Computational Linguistics. Je vindt er momenteel meer dan 70.000 conferentiepapers over de studie van computationele linguïstiek en natuurlijke taalverwerking.

Toegang

De databank is vrij toegankelijk.

Zoekoperatoren

Op de homepagina kan je zoeken op conferenties van de Association for Computational Linguistics, of andere conferenties.

Via de zoekbalk bovenaan kan je zoektermen invoeren, combineren met Booleaanse operatoren AND, OR en NOT, of zoeken op een auteursnaam. Je kan daar het best dubbele aanhalingstekens om termen samen te houden (bv. "nonverbal behavior"). De zoekresultaten kan je filteren per auteur of conferentie (tabbladen Author en Event), of sorteren op relevantie of jaar.

Vanuit alle congresverslagen kan je de afzonderlijke artikels downloaden (PDF).

Export

Citaties kan je kopiëren en plakken door via de knop G Search naar het zoekresultaat in Google Scholar te gaan, en daar te klikken op de knop Cite.

Exporteren naar Zotero kan op verschillende manieren:

  • Open Zotero en klik in de databank op de knop Cite. Download het Bibtex-bestand en selecteer de map waarin je de referentie wil importeren in Zotero. 
  • Exporteer de referentie naar Zotero via de Zotero-connector in je browser.
  • In Zotero kan je nieuwe items toevoegen via een DOI of URL. Gebruik daarvoor het toverstok-icoontje in Zotero.

Als je een congresverslag selecteert, kan je van elk artikel de PDF downoaden, de referentie exporteren via een Bibtex-bestand, en (meestal) alle abstracts zien.

Meer tips

Vertaalde tips


Laatst aangepast 9 januari 2023 16:11