De nieuwe Amai! oproep is er: dien meteen je AI-project in!

Amai!, het burgerwetenschappelijk project rond AI dat we samen met het Kenniscentrum Data en Maatschappij uitvoeren, is weer op zoek naar innovatieve AI-oplossingen voor maatschappelijke uitdagingen. En dat binnen de thema's klimaat & milieu, gezondheid, werk en mobiliteit.

 

De voorbije twee jaar werden bijna 1000 ideeën van burgers verzameld die nadachten over nieuwe mogelijkheden voor AI. Jij kan nu aan de slag gaan met die ideëen in de nieuwe projectoproep! Ook dit jaar gaat amai! weer op zoek naar multidisciplinaire teams die de AI-droom van burgers willen waarmaken. Wil je aan de slag met een van de ideeën op ons platform, dan willen wij dat graag steunen.

 

De oproep richt zich tot bedrijven, universiteiten, hogescholen, onderzoeksinstellingen, burgerverenigingen, vzw's of lokale overheden die samen een idee willen uitwerken. Wie als gelegenheidsconsortium een projectaanvraag indient, kan tot € 125.000 steun krijgen. Het netwerk en expertise van het amai!-team krijg je er gratis bovenop. 

 

Via deze link ontdek je alles over de projectoproep. Op 16 april is er een online infosessie over de oproep. Daar kom je alles tot in detail te weten en kan je al je vragen stellen.

April 5, 2024, 11:02 a.m.